- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Истанбул: Завршени разговори делегација Русије и Украјине

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаМост преко Босфора у Истанбулу
Мост преко Босфора у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
У Истанбулу су завршени преговори делегација Русије и Украјине након три сата, преносе турски медији. Разговори би требало да се наставе сутра.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Шефови делегација, Владимир Медински и Давид Арахамија, разговарали су прво у четири ока а затим је одржан састанак делегација. Разговори су били затворени за медије.
Преговори су одржани у председничкој палати Долмабахче, а делегацијама се на почетку обратио председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.
Он је поручио да је дошло време да преговори две стране дају резултате јер наставак конфликта никоме не иде у прилог.
У Истанбулу је и Роман Абрамович, који је био ангажован и у првог фази преговора. И он је присуствовао Ердогановом обраћању двема делегацијама.
Шеф руске делегације на преговорима са Кијевом Владимир Медински рекао је протеклог викенда да две стране приближавају ставове по мање важним питањима, али да када је реч о кључним темама фактички тапкају у месту.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је јуче да још увек не може да се говори о напретку у преговорима Русије и Украјине, али је важно то што је одлучено да се они наставе у Истанбулу у четири ока.
Преговори су се првобитно водили на територији Белорусије а затим и видео-формату.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Лавров открио српским новинарима шта Кијев мора да испуни: Овога пута неће моћи као пре /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала