- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Када наступа Констракта: Објављени резултати жреба за „Песму Евровизије“

Констракта - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Ана Ђурић Констракта, која представља Србију на овогодишњој „Песми Евровизије“ у Торину, наступиће трећа у другом полуфиналу тог такмичења, саопштили су организатори.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Европска радиодифузна унија је на званичном сајту „Евросонга" објавила редослед наступања овогодишњих такмичара који је утврдио италијански јавни сервис РАИ, организатор такмичења.
Одређено је да ће Констракта, представница Србије, наступити трећа у другом полуфиналу, које ће се одржати 12. маја у Торину.
Већ је раније жребом утврђено да ће српска представница наступити у првој половини другог полуфинала.
Друго полуфинале ће отворити Финска, а последњи ће наступити представници Чешке. Наступиће представници 18 земаља.
Из оба полуфинала по 10 земаља ће се пласирати у финале и придружити директним финалистима - Великој Британији, Немачкој, Француској, Шпанији и домаћину Италији. Током финалне вечери наступиће 25 учесника, пренео је Танјуг.
„Песма Евровизије“ биће одржана у Торину од 10. до 14. маја, а све три такмичарске вечери моћи ћете да пратите у директном преносу на програмима Радио-телевизије Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала