- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Покушаји Вашингтона да обузда Москву и Пекинг неће бити успешни

© REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINSТрг Тјенанмен у Пекингу
Трг Тјенанмен у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Покушаји Сједињених Америчких Држава да обуздају и изврше притисак на Кину и Русију неће имати успеха, Вашингтон треба да престане да игнорише безбедносне забринутости других земаља, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин на редовном брифингу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Поменути извештај о стратегији националне безбедности САД пун је менталитета Хладног рата и блоковске конфронтације. Кина и Русија су две велике силе, а покушај САД да обузда и изврши притисак на њих неће имати успеха“, истакао је дипломата.
Он је нагласио да САД треба да преиспитају своју одговорност у украјинској кризи, да преиспитају и исправе своја дејства у стварању имагинарних непријатеља и игнорисању легитимних безбедносних забринутости других земаља и мобилизације блоковске конфронтације.
Раније је Пентагон објавио документ према којем америчко Министарство одбране у актуелној стратегији националне безбедности Русију назива „акутном претњом“, Кину „сталним ривалом“, а такође наводи да је способан да изађе на крај са изазовима Ирана и Северне Кореје.
Авион америчке морнарице ЕА-18Г Гроулер полеће са носача авиона Карл Винсон - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Пентагон: Авиони за радио-електронско ратовање које шаљемо у Европу нису претња Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала