- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер ДНР: Ослободили смо 135 насеља, настављају се борбе за Маријупољ и Маринку

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаЛидер ДНР, Денис Пушилин
Лидер ДНР, Денис Пушилин - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин саопштио је да су снаге ДНР до сада укупно ослободиле 135 насеља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Данас може да се каже да је ослобођено 135 насеља које се већ у потпуности налазе под нашом контролом“, рекао је он за телевизију „Русија 24“.
Како каже, снаге ЛНР су усредсређене на насеља у којима има много вишеспратница, које непријатељ користи како би пружио максималан отпор.
Градови Маријупољ и Маринка су и даље жаришта, има неколико микрорејона у којима су концентрисани украјински националистички батаљони, напоменуо је лидер ДНР.
Према његовим речима, снаге ДНР напредују, све иде по плану и води се рачуна о заштити што већег броја цивила.
„Наше јединице напредују, настављају се борбе за Маринку, Новомихајловку, Новобахмутувку. У Маријупољу се наставља чишћење централних делова града, велики број људи је директно ангажован на евакуацији цивилног становништва иза којег су се фактички скривали нацисти, користећи их као живи штит“, објаснио је Пушилин.

Исход преговора Москве и Кијева крајње упитан

Говорећи о руско-украјинским преговорима који су тренутно у току, лидер ДНР рекао је да сматра да су они неопходни, али да је њихов исход крајње упитан.

„Украјина није способна на договор, није самостална, разговор је, безусловно, неопходан, али је исход крајње упитан“, сматра он.

Испада да не очекујемо ништа од преговора са Украјином, додао је он, напомињући да су седам година безуспешно вођени преговори.
„Украјина може било шта да потпише, да обећа било шта. Западне земље могу да потпишу за Кијев, попут Немачке и Француске, видели смо и то, али Украјина не ради ништа. Она нема такву могућност и жељу, само одуговлачи“, закључио је Пушилин.
У Истанбулу се одржавају преговори Русије и Украјине. Шефови делегација, Владимир Медински и Давид Арахамија, разговарали су у четири ока а затим је почео састанак делегација. Разговори су затворени за медије. Преговори су се првобитно водили на територији Белорусије а затим и видео-формату.
Припадници Народне милиције ДНР на оклопном возилу пролазе кроз Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Зашто је Маријупољ кључна тачка руске специјалне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала