- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: САД и савезници воде сајбер-рат против Русије

© Sputnik / Алексей КуденкоЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и њихови савезници покренули су сајбер-рат против Русије у којем учествују и „сајбер-плаћеници“, чији се задаци често граниче са отвореним тероризмом, саопштило је руско Министарство спољних послова.
„У светлу специјалне војне операције за заштиту ДНР и ЛНР, демилитаризације и денацификације Украјине, Сједињене Америчке Државе и њихови сателити предузимају форсирану сајбер-операцију против наше земље. Владине институције, медији, објекти критичне инфраструктуре и електро и водоснабдевања су фактички свакодневно изложени снажним ударима уз примену напредне информационо-комуникационе технологије. На предлог кијевског режима објављен је ‘међународни позив’ антируски настројеним информатичарима који заправо формирају ‘офанзивне сајбер-снаге’. Злонамерни напади на нас долазе са стотине хиљада налога дневно“, напомиње Министарство.
Руско Министарство је нагласило да „невиђени обим ових дејстава и њихов координирани каракте јасно указују на то да, осим украјинских специјалних снага за информационо-технички утицај, које су обучавале САД и друге чланице НАТО-а, све више су у овај сајбер рат против нас укључени анонимни хакери и провокатори који раде по налогу западних покровитеља кијевског режима.
„У суштини, рат против нас води војска сајбер-плаћеника који имају конкретме борбене задатке који се често граниче са отвореним тероризмом“, закључује се у саопштењу Министарства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала