- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пет ствари које пси могу непогрешиво да осете код људи

CC0 / / Пас
Пас - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Шта је то што пси могу да нањуше, а људи често не могу ни да претпоставе? За неке од њих већ знате, а неке ће вас прилично изненадити.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Добро је познато да пси могу да осете ствари које људи не могу, просто способни су да их одлично нањуше.
Није случајно што они од неких људи беже главом без обзира, а неке људе не пуштају на миру.
Такође, пси ће увек реаговати пре временских непогода и катастрофа, али ће се и другачије понашати ако примете нешто чудно код својих власника.
Које су то ствари које пси могу да осете?

1. Расположење

Ваш пас може и те како да осети ваше расположење. Тако ће и он бити под стресом ако сте ви или ће постати наметљив ако осети да сте тужни. Такође, бројни тренери приметили су огромну разлику у резултатима паса зависно од расположења тренера.

2. Пажња

Пси су врло интелигентне животиње и знају када ви не обраћате пажњу на њих. Пси знају када је најбоље време да направе неки лукав потез, јер знају кад не гледате иако сте у истој просторији. Да, тако нестаје ваш сендвич!

3. Неједнакост

Једно недавно истраживање у ком су истраживачи упарили псе и задали им исту команду открило је неједнакост у реакцијама. Један је након тога добио посластицу, а други није. Онај пас који није добио укусну посластицу убрзо је престао да испуњава ту наредбу и није више обраћао пажњу на истраживача.

4. Болест

Иако многи власници могу гарантовати за своје љубимце да им служе као одлична утеха када су болесни, доказано је и да пси могу намирисати ћелије рака, и то у узорку крви. Лекари и научници се тако надају да ће се у скорој будућности моћи ослањати на псећи њух за боља тестирања рака.

5. Лаж

Једно јапанско истраживање открило је да су пси способни да науче да не верују људима који лажу. Другим речима, пси могу да распознају када су преварени и науче да не верују особи која их је преварила, преноси Б92.
Мачке - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
ДРУШТВО
Невидљиве ствари које мачке могу да уоче
Пас - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
ДРУШТВО
Колико речи пас може да разуме
Мачка – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
ДРУШТВО
Како су мачке стигле у различите делове света?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала