- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Почиње 69. Мартовски фестивал

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаФилмска трака
Филмска трака - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Један од најстаријих филмских фестивала у Европи, 69. Мартовски фестивал одржаће се од 29. марта до 2.априла у Београду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У петодневном трајању публици ће бити представљен богат филмски и ревијални програм подељен у неколико такмичарских категорија. Део фестивала су и бројне трибине, разговори са гостима, мастер-класови, промоције књига и други пратећи програми.
Овогодишњем добитнику фестивалске награде за животно дело,професору Николи Лорецину,награда ће бити уручена на свечаном отварању манифестације.
Организатори најављују да ће и овогодишњи фестивал протећи у знаку сусрета филмских аутора, продуцената, дистрибутера из земље и иностранства, као и представника реномираних филмских фестивала, новинара и критичара, студената и професионалаца.
„Мартовски фестивал је место за промоцију документарног, анимираног, краткометражног и експерименталног филма, платформа за инспирацију и развој нових идеја, као и прилика за домаћу публику да погледа узбудљиве, пажљиво одабране актуелне наслове, које иначе нема прилике да види у биоскопској понуди“, подсећају организатори.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала