- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пушилин: На преговорима се не може веровати обећањима Украјине, ДНР може ући у састав Русије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЛидер ДНР Денис Пушилинй
Лидер ДНР Денис Пушилинй - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Украјини се не може веровати на преговорима, она није способна да преговара, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике коментаришући преговоре Кијева и Москве у Турској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ми имамо седмогодишње искуство преговора са Украјином. Украјини се не може веровати чак ни онда када она нешто и потпише. Не сме се веровати ни када се за Украјину залажу земље-гаранти – говорим о Немачкој и Француској. Украјина није способна да преговара и није самостална“, рекао је Пушилин.

Он је навео и да денацификација не подразумева само уништавање злочинаца, већ је то и законодавни и образовни рад који неће трајати само једну годину.

„Денацификација није само уништавање тих ратних злочинаца и неонациста ... То је озбиљан рад који предстоји и на образовном плану и на законодавном нивоу. Видите како је ових година све то прожимало различите гране. Ми радимо на томе и то није посао који ће трајати само једну годину. Потребно је све открити и променити и онемогућити да се ово поново појави у будућим генерацијама. То је наш задатак. Денацификација је широк, смислен и озбиљан процес који морамо да спроведемо“, додао је Пушилин.

Он је саопштио да ће република размотрити питање улска у састав Русије након ослобођења целе територије.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Руско-украјински преговори у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Преговори у Истанбулу: Украјина обећава да неће ступати у војне савезе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала