- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија протерује по троје дипломата из Летоније и Естоније

© Sputnik / Алексей КуденкоЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Русија је објавила о реципрочним мерама за протеривање дипломата из балтичких земаља: повучене су акредитације за четворо запослених у амбасади Литваније у Москви, троје у амбасади Летоније и троје представника амбасаде Естоније и псковске канцеларије Генералног конзулата Естоније у Санкт Петербургу, саопштило је руско Министарство спољних послова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Амбасадори три балтичке земље – Летоније, Литваније и Естоније – позвани су раније у руско Министарство.
„Шефовима дипломатских мисија уручен је оштар протест у вези са провокативним, неоправданим акцијама протеривања запослених у руским амбасадама у овим балтичким државама“, истиче се у саопштењу.
„На основу принципа реципроцитета, објављено је да се повлачи акредитација четворици запослених у амбасади Литваније, тројици у амбасади Летоније, као и тројици представника амбасаде Естоније и псковске канцеларије генералног конзулата Естоније у Санкт Петербургу. Од њих се захтева да напусте Руску Федерацију у истом року који су дати за одлазак запосленима у руским дипломатским представништвима из балтичких земаља“, додаје се у саопштењу.
Раније је саопштено да су Естонија и Летонија тројицу руских дипломата прогласиле персонама „нон грата“, до су четворица протерана из Литваније.
Руско Министарство спољних послова је том приликом саопштило да ће на ова неоснована протеривања руских дипломата уследити одговарајући одговор.
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Три балтичка амбасадора позвана у Министарство спољних послова Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала