- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија може до рекорда на „Паркену“, Пикси најавио офанзиву Орлова

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKДраган Стојковић Пикси – селектор Србије
Драган Стојковић Пикси – селектор Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије састаје се са Данском (18.00) у пријатељској утакмици у Копенхагену, а селектор Драган Стојковић Пикси рекао је да ће његова екипа, као и увек, ићи на победу. Такође је поручио да не размишља о рекорду од девет утакмицу без пораза, који би Србија могла да постави добрим резултатом у Данској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Фудбалери Србије у 18 сати играју пријатељски меч против Данске на „Паркен стадиону“ у Копенхагену.
„Дошли смо у Копенхаген са циљем да победимо и да наставимо успешан низ из квалификација. Још ми је важније како ћемо то да учинимо. Не одустајемо од нашег стила игре, видећете офанзивну Србију у дуелу против најпријатнијег изненађења последњег Европског првенства“, рекао је Пикси.
Данска је на претходном шампионату Европе стигла до полуфинала, а у квалификацијама је за Мундијал имала је готово савршен учинак – девет победа, један пораз, гол разлика 30:3.
„Данце изузетно респектујемо као једну од најквалитетнијих репрезентација на континенту, нису случајно међу првима обезбедили пласман на Мундијал у Катару. Ипак, највише респектујемо себе, свесни смо својих квалитета и очекујем једну изванредну утакмицу на овом прелепом стадиону. Сигуран сам да су и Данци свесни против кога играју у уторак“, рекао је Стојковић на конференцији за медије.
Селектора Стојковића не занима превише рекорд од девет мечева у низу без пораза, који би могао да буде постављен у случају позитивног исхода меча у Копенхагену.
Знате да ми резултат у пријатељским утакмицама није толико битан. Трудићемо се да одиграмо квалитетан меч и да још једном покажемо квалитет који нас је красио на путу ка Светском првенству. Успели смо за годину дана заједничког рада да створимо хомогену целину“, казао је Стојковић.
„Сви размишљамо на исти начин, не смемо да се задовољимо постигнутим јер има много простора да даље напредујемо и да се доказујемо“, додао је селектор.
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
СПОРТ
Некада смо се дивили Италији, Шпанији, али – Србија има покер чувара као нико никада!
На дуелу против Србије готово сигурно заиграће Кристијан Ериксен који се недавно голом вратио у национални тим.
„Пред српским фудбалом је један диван период у коме очекујемо нове подвиге и нове радости. Такође ме радује повратак Кристијана Ериксена. То је феноменална ствар за њега лично, његову породицу, дански фудбал и данске навијаче. Реч је о фантастичном фудбалеру и много ми је драго што ће играти против наше репрезентације“, закључио је Стојковић.
Капитен репрезентације Душан Тадић имао је речи хвале на рачун сутрашњег ривала.
„Играли су феноменално у квалификацијама и у фуриозном стилу изборили пласман на Светско првенство. То довољно говори о њиховој екипи. Имао сам срећу да играм заједно са Хојбергом, Кристенсеном и Долбергом, сви су они одлични фудбалери. Много ми је драго што се Ериксен вратио фудбалу и што ће у уторак истрчати на терен. Биће то права провера и за једне и за друге уочи изазова који нас очекују крајем године у Катару“, поручио је Тадић.
Када је реч о постави, Пикси се за дуел против Мађарске одлучио за најјачу могућу поставу, а исто се очекује и за Данску, с тим што су мање промене увек у оптицају.
Минут који је морао да се догоди /видео/
Некада смо се дивили Италији, Шпанији, али – Србија има покер чувара као нико никада!
Орлови већ славе у Данској /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала