- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Детаљи о упису у средње школе: Како, где и који су важни датуми

© Sputnik / Јована ВукотићУченици из Србије током посете имају прилику да виде како задатке савладавају њихови московски вршњаци.
Ученици из Србије током посете имају прилику да виде како задатке савладавају њихови московски вршњаци. - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Свршени основци ће и ове године у средњу школу моћи да се упишу електронски преко портала Моја средња школа, саопштило је Министарство просвете и навело да ће преко тог портала моћи да се обаве и све активности везане за завршетак основне школе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Путем портала родитељи ће од 4. до 7. априла моћи да пријаве децу за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа.
Пријемни испити за ове школе, наводи се у саопштењу, биће одржани у средњим школама од 13. до 22. маја, а родитељи ће резултате моћи да погледају онлајн.
Завршни испит за свршене основце биће одржан од 27. до 29. јуна а родитељи ће прелиминарне резултате овог испита моћи да нађу на порталу Моја средња школа 1. јула.
На истом порталу подносиће се и жалбе на резултате завршног испита.
И листа жеља ће моћи да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна до 6. јула, а они који листу не поднесу електронски могу је поднети у папирном облику у школама, 6. и 7. јула.
Из Министарства просвете наводе и да ће 13. јула на порталу моћи да се види листа распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама а путем портала Моја средња школа ђаци ће моћи да се упишу децу у средњу школу.
Повезивањем са системом здравства први пут је омогућен и електронски упис за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала