- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Бора Чорба: Забрањују Спутњик и слово Z – можда да укину и Р као Русија, па да сви буду заглупљени

© Sputnik / Маша РадовићБора Ђорђевић у кафани "Код Путина"
Бора Ђорђевић у кафани Код Путина - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
Бруталну западну цензуру руских медија, на својој кожи осетио је и легендарни рок бенд „Рибља чорба“, с обзиром да је ова група премијерно у интервјуу за Спутњик представила песме са новог албума, које су због блоладе Јутјуб канала Спутњика Србија сада недоступне широј јавности.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ми смо за Спутњик снимили једну новогодишњу емисију где смо представили неке наше нове песме. Сада тога нема. Људи који воле `Рибљу Чорбу` не могу да чују наше нове песме зато што је укинут Спутњик“, поручује фронтмен „Чорбе“ Бора Ђорђевић у свом видео обраћању.
Ђорђевић додаје да је цео свет такође ускраћен за информације.
„Заиста желим да знам шта говори и мисли и друга страна. Не можемо слушати само информације једне стране. И зато апелујем да се ослободе и Раша Тудеј и Спутњик“, јасан је чувени рокер.
Бора Чорба се осврнуо и на санкције које трпе руски уметници, спортисти, и друге знамените личности.
„Не знам шта су том квази цивилизованом свету скривили Достојевски, Чајковски, Јуриј Гагарин, онај диригент и она оперска певачица, да их тај `цивилизовани` свет забрани, укине, цензурише, потцени њихово дело. Мора да су Достојевски и Чајковски узели калашњикове у руке и кренули да ратују. Не знам шта су им скривили спортисти којима је ускраћено право да се такмиче и да постижу добре резулате или ако се већ такмиче онда морају да буду изложени разним понижења – да се не такмиче под својом заставом и да не заступају своју земљу на неки начин. Та цензура је мало бесмислена. То је чиста демократија. То је свет који негује демократију“, поручује Ђорђевић.
Бора подсећа и да квазидемократе сада укидају и слово Z:
"Најбоље да укину и слово Р - као Русија. Још боље да укину сва слова, сумњива су. А можда им одговара и неписмен и заглупљен народ"!
Док траје блокада Јутјуб канала Спутњика Србија , наше емисије гледајте на платформи „Одиси“, где је и поменута емисија у којој су гости чланови бенда „Рибља чорба“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала