- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ако имају доказе, зашто нисам у затвору

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је у уторак други пут саслушан у Тужилаштву БиХ у предмету Павловић банка, поновио је данас да је реч о политичком процесу и да су му тужиоци рекли да немају доказа против њега, јер би у супротном већ био у затвору.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

За сарајевску Н1 тв., Додик је рекао да су му у Тужилаштву речене три ствари.
"Прва је да је непознат новац који сам ја примио на банци, што је по себи ненормално. На банци 2007. године кредитни одбор је одобрио тај кредит и пребацио на мој рачун. За то постоје документи. Банка је дужна да чува документацију пет година. За тај уговор из 2007. године сам добио четири посто камате коју сам имао по уговору из 2007. а онда је 2008. повећана на седам посто, коју и данас плаћам. Од 2008. тај кредит из 2007. не постоји јер је затворен. Документација се чувала до 2013., а 2016. године тужилац креће у истраги и каже тај уговор не постоји", навео је Додик.
Друго што му је тужилац рекао је, како каже, печат владе. Навео је да ако је "он ставио Владу РС да буде гарант и да враћа његов кредит он је онда за затвор."
"Трећа ствар коју су му тужиоци рекли је да су неке друге особе за њега уплаћивале рате кредита. Није му јасно због чега се 15 година прича о томе", навео је и упитао зашто је све покренуто тек 2016. године.
"Ово је апсолутно политички мотивисано и то су ми рекли тужиоци. Немају доказа, да су имали притворили би ме", рекао је Додик.
Говорио је о чему је разговарао са амбасадором Русије у БиХ Игором Калабуховом и рекао да је тема била ситуација у Украјини, али и изградња гасних електрана.
“Овде постоје одређене пословне операције који Руси имају. Имали смо раније разговор да се гради гасовод према Бањалуци и имали смо неке разговоре везане за изградњу гасних електрана. То су еколошки чисти пројекти. Потписали смо и меморандум о томе. Кад се нормализује ситуација поново треба кренути о томе. Ако направимо гасовод то би за привреду РС била велика ствар. Добили смо по повлаштеној цијени гас од Русије и увођењем њиховог Гаспрома, изградњом гасовода и термоелектрана, ту цену ниску би одржали за читаву БиХ”, рекао је Додик.
Додао је да ће након успостављања мира доћи до нормализације односа и наставка тих пројеката.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала