- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Почетак пута према Паризу“ – српски стрелци задовољни после успеха на ЕП

© Фото : Олимпијски комитет СрбијеАндреа Арсовић и Сања Вукашиновић
Андреа Арсовић и Сања Вукашиновић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
„На Европском првенству у Хамару остварили смо историјски успех освајањем девет медаља, четири јуниорске и пет сениорских, а Србија је прва у укупном пласману нација“, изјавио је председник Стрељачког савеза Србије Ненад Путник.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

После овог шампионата седморо наших стрелаца је категоризовано у програм Олимпијског комитета за Игре у Паризу. Ове године верујем да ћемо остварити и прве квоте, а посебно смо срећни што стасава нова генерација јуниора“, изјавио је Путник на конференцији за медије у Београду и захвалио се на подршци Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије јер је, како је навео, стрељаштво скуп спорт и није самоодржив.
Зорана Аруновић, која је на шампионату освојила златну тимску медаљу и бронзу „у миксу“ са Дамиром Микецом, изјавила је да би свој наступ оценила „седмицом“.
„Сматрам да имам доста места за напредак, што ме посебно радује пред СП у другој половини ове године“, рекла је Аруновић и нагласила да је екипно злато први пут освојено без Бобане Величковић, али да је она, без обзира што више није са нама, и даље део тима.
Дамир Микец  - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СПОРТ
Доминација српских стрелаца на Европском првенству
Дамир Микец је рекао да је континуитетом освајања медаља Србија показала да је велесила у спорту.
Званично смо први у Европи као тим, то је велики успех и много нам значи. Верујем да ћемо на Светском првенству у Каиру ове године донети нове медаље и прве квоте за Париз“.
Млада Теодора Вукојевић, која је као јуниорка освојила злато у сениорској конкуренцији, захвалила се колегама на подршци, као и Лазар Ковачевић, који је у миксу са Андреом Арсовић освојио сребро.
Арсовићева је рекла да се у веома узбудљивом финалу исплатио уложени рад.
„Верујем да ћемо у будућности само наставити да нижемо резултате. Посебно хвала мом тренеру Драгану Доневићу. Ово је само почетак нашег пута према Паризу“, истакла је Арсовићева.
Доминација српских стрелаца на Европском првенству
Ново злато за Србију – Зорана, Бранкица и Јасмина „упуцале“ пету медаљу
Трећа медаља за Србију – Андреа и Лазар упуцали сребро
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала