- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Шефови одељења Пентагона учествовали у прављењу биолошког оружја у Украјини

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаЛабораторија у Грузији
Лабораторија у Грузији  - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
Шефови одељења и службеници Пентагона, као и запослени његових главних компанија-подизвођача учествовали су у стварању компоненти биолошког оружја у Украјини, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

По његовим речима, Министарство одбране Русије наставља да проучава документа која су добијена од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, а која се односе на тајну војно-биолошку активност САД у Украјини.

„Током проучавања нових материјала, руски стручњаци снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту идентификовали су конкретне званичнике који су учествовали у стварању компоненти биолошког оружја. То су шефови одељења и службеници Министарства одбране САД, као и запослени његових главних компанија-подизвођача. Како показује истраживачко новинарство у западној штампи, ове кампање су биле директно повезане са сином актуелног председника САД Хантером Бајденом“, истакао је генерал-мајор.

Како је нагласио, услед специјалне операције руских Оружаних снага, „прекинута су истраживања у украјинским биолошким лабораторијама у којима се, по налогу Пентагона, радило са сојевима узрочника посебно опасних инфекција“.
„Један број докумената из тих лабораторија сведочи о сакривању идентитета испитаника и озбиљног ризика по њихове животе“, прецизирао је Конашенков.
Министарство одбране Русије такође је саопштило да документа, добијена од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, говоре о плановима Кијева да употреби беспилотне летелице које могу да носе и распршују смртоносне супстанце.
Како је истакао Конашенков, откривене чињенице доказују да је кијевски режим озбиљно разматрао могућност да употреби биолошко оружје против становништва Донбаса и Русије.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Биолошка опасност - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Тајни рад на смртоносним патогенима: Како је Пентагон инфилтрирао биолошке лабораторије у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала