- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У току је планско прегруписавање руских снага код Кијева и Черњигова

© УПСИ МО РФРуски систем "Искандер"
Руски систем Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
На кијевском и черњиговском правцу у току је планско прегруписавање руских снага, саопштио је портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков на редовном брифингу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је навео, у првој фази операције планирано је било да се натера противник да снаге концентрише у великим градовима (за њихову одбрану), да их паралише. План није био да се нападају градови, како би се избегле цивилне жртве.
"Требало је нанети такав пораз оружаним формацијама кијевског режима да они не би могли да се користе на главном правцу дејства наших Оружаних снага – у Донбасу. То је реализовано", објаснио је Конашенков.
Он је додао да су руски авиони и дронови погодили данас 69 војних објеката у Украјини, између осталих: три командна центра, два вишецевна ракетна бацача, осам складишта наоружања и ракетно-артиљеријско наоружање и 52 упоришта и подручја где је била нагомилана велика количина оклопне технике.
Ваздушно-космичке снаге Русије обориле су и два украјинска дрона у подручју Балаклеја и Верхњеторецка у Донбасу.

"Оружане снаге Русије су током офанзиве пробиле добро утврђену одбрану противника, прешле реку Шајтанка и воде борбе против јединица 53. механизоване бригаде на улазу у место Велика Новоселка. У току је чишћење места Златна Нива од екстремистичких батаљона. Напредовали су осам километара. У овом подручју уништено је око 50 особа, три тенка, пет оклопних возила, осам аутомобила различите намене", рекао је руски генерал.

Подсетимо, у Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда руско-украјинских преговора који су трајали око три часа. На крају преговора, Владимир Медински, помоћник руског председника који је као и претходно представљао руску делегацију, изјавио је да ће Русија значајно смањити војну активност у правцу Кијева и Чернигова.
Амерички разарач Карни на Црном мору током војних вежби Морски поветарац 2019  - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Америка повукла све ратне бродове из Црног мора, Русија наставља офанзиву у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала