- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америчка организација против политике САД – без санкција Русима, Хабиб у Кући славних

© REUTERS / PETER CZIBORRAДејна Вајт, први човек УФЦ, са навијачима у Лондону
Дејна Вајт, први човек УФЦ, са навијачима у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
Пратите нас
УФЦ, америчко ММА тело, уједно и најјаче на свету, једна је од ретких спортских организација који није суспендовала или увек санкције Русима, што је за велико поштовање јер Дејна Вајт и сарадници нису пали под притиском политике САД.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новинар Спутњика Иван Орехов бавио се овом темом и првим човеком Дејном Вајтом који је још једном показао да је човек од принципа.
Претходних недеља сведоци смо невероватног уплива политике у спорт, али и у остале сфере које немају везе са политиком, што нас је довело до масовних санкција и суспензија руских спортиста, уметника...
Ипак, у таквом свету има и неких који држе до принципа и који стварно мисле да политици није место у спорту, и то је управо УФЦ.
Руски борци нити су суспендовани, нити трпе санкције, боре се под заставом Русије и носе обележја своје домовине.
„У протекле три недеље у главној светској ММА организицији борило се десет руских бораца, а Магомед Анкалајев и Александар Волков били су и на постерима два од последња три турнира. Наравно, многе од ових борби најављиване су још у зиму, али после великих дешавања у геополитичкој сфери ниједна од борби наших спортиста није отказана из 'неспортског' разлога“, наводи Орехов.
Дејна Вајт рекао је да њихово такмичење нема никакве везе са политиком и да они раде само свој посао.
УФЦ је средио и проблем са визама, пошто се недавни спектакл одржавао у Лондону, а познато је да су Британци увели јаке санкције држављанима Русије.
„Упркос страху од лета за Лондон, Волков је ипак стигао до главног града Велике Британије. Како је сам Драго признао у разговору за Спутњик, УФЦ је уложио све напоре да његова борба са Британцем Томом Аспиналом ипак буде одржана“, пише Орехов.
У наставку текста руски новинар пише о томе како застава Русије није забрањена, као и да се УФЦ неометано емитује на малим екранима у Русији.
Нормално, спомиње се и велико признање за Хабиба Нурмагомедова који је недавно примљен у Кућу славних америчке ММА организације.
Владимир Путин и Хабиб Нурмагомедов - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СПОРТ
Нурмагомедов остао без текста – Рус у Кући славних /видео/
Хабиб се пензионисао у октобру 2020. године након победе против Џастина Гејчија, чиме је професионалну каријеру завршио без пораза, 29-0.
Усред конфликта између Русије и Украјине, руски ММА борац примљен у Кућу славних УФЦ-а, што само говори о томе колико Вајта не занима политика и гледа само интересе своје организације, интересе спорта.
У закључку текста Орехов подсећа на речи бившег руског ММА борца Олега Тактарова који је имао само лепе речи за Дејну Вајта.
„Вајт је остао веран својој професији, није подлегао моди русофобије. Није показао никакву манифестацију нацизма и ишао је против гомиле јавног мњења. Велики! Не сећам се таквих његових корака раније, али ово заслужује велико поштовање. Вајт је рекао да има своју компанију, своју политику. Није га брига шта се дешава у свету, он има свој бизнис и спорт. Вајт има срце, он је професионалац“, рекао је Тактаров.
Рус о непријатностима из Лондона: „Рекли су ми да не причам о Русији“
Невероватан нокаут – некада није безбедно бити ни судија /видео/
Нурмагомедов остао без текста – Рус у Кући славних /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала