- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Државе Г7 неће плаћати гас у рубљама

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаЦеремония пуска газа по случаю завершения строительства газопровода-отвода в Казани
Церемония пуска газа по случаю завершения строительства газопровода-отвода в Казани - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Француска неће прихватити захтев Русије да гас плаћа у рубљама, изјавио је француски министар економије и финансија Бруно Ле Мер.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Желим да подсетим на саопштење Г7. Нећемо прихватити захтеве да се гас плаћа у другој валути. То није предвиђено уговорима. Уговори су уговори и они треба да се строго поштују", изјавио је министар на конференцији за штампу са немачким колегом Робертом Хабеком у Берлину.
Немачки министар је, са своје стране, саопштио да је Берлин добро припремљен за одлуку Русије и "неће дозволити уцене".
"Добро смо припремљени за све што говори Путин. Важно је да не дамо сигнал да дозвољавамо да нас Путин уцењује. Шта ће руска страна да ради са новцем (који они уплаћују руској банци за гас у еврима), док банкама не буду уведене санкције, њихова је ствар", изјавио је Хабек.
Он је додао да није упознат са указом председника Русије о преласку уговора на рубљама.
И немачки канцелар Олаф Шолц је саопштио на брифингу у Берлину да ће Немачка наставити да плаћа гас, некад у доларима, али углавном у еврима.
Руски председник Владимир Путин потписао је раније указ о трговини гасом са "непријатељским државама". Како би купили руски природни гас, треба да отворе рачуне у рубљама у руским банкама. Управо са тих рачуна ће се вршити плаћање гаса који се буде испоручивао од сутра, 1. априла ове године.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Не бавимо се добротворним радом: Гас ће се плаћати у рубљама, иначе ће уговори бити раскинути
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала