- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев за недељу дана распоредио 420 мина у Црном и Азовском мору, држи 68 страних бродова у лукама

© Sputnik / Виталиј Тимкив / Уђи у базу фотографијаЦрно море
Црно море - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Украјинска морнарица је у року од недељу дана у Црном и Азовском мору распоредила око 420 морских мина застареле конструкције типа „Јам 1“, изјавио је портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков. Он је упозорио и да украјинске власти држе 68 страних бродова у својим лукама.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У периоду од 25. фебруара до 4. марта, преостале миноловачке снаге украјинске морнарице поставиле су у водама Црног и Азовског мора око 420 морских усидрених мина застареле конструкције типа 'Јам 1', у Црном мору – 370, а у Азовском – 50“, објаснио је Конашенков.
Како каже, десетак мина које је поставила украјинска морнарица плута у Црном мору.
Он је напоменуо да су турски морнари недавно открили и неутралисали једну украјинску мину, а да је друга неутралисана у румунским територијалним водама.
„Нико не може да зна где се данас плутају преостале украјинске мине“, додао је генерал.

Кијев присилно држи 68 бродова у украјинским лукама

Истовремено, портпарол је скренуо пажњу на то да украјинске власти не пуштају из својих лука 68 бродова различитих држава.
„Украјинске власти тренутно присилно држе 68 бродова који припадају Турској, Кини, Швајцарској, Грчкој, Малти, Панами, Маршаловим Острвима, Сијера Леонеу, Коморима, Белизеу, Либерији, Кајманским острвима, Данској и Сирији у лукама градова Черноморск, Одеса, Николајев и Јужни“, рекао је Конашенков.
Са своје стране, Русија свакодневно отвара безбедан коридор за излазак страних бродова из територијалних вода Украјине, напоменуо је он.
Подсетимо, начелник Центра за контролу националне одбране Руске Федерације, генерал-пуковник Михаил Мизинцев најавио је прошле недеље да ће Русија отворити хуманитарни коридор за излазак страних бродова из украјинских лука на отворено море. Он је тада истакао да је 67 страних бродова из 15 земаља и даље блокирано у украјинским лукама, да одатле не могу да изађу на отворено море због опасности од мина која је настала кривицом Кијева, као и због опасности од гранатирања украјинске војске.
Британски разарач у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Русија: Плутајуће украјинске мине до Румуније стижу за четири дана, до Бугарске за десет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала