- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Опасне биолабораторије у Украјини: Русија разматра позив на сведочење Нуландове и Бајденовог сина

© Flickr / Maryland National GuardБиолошко оружје
Биолошко оружје - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Парламентарна комисија за истраживање рада америчких биолошких лабораторија у Украјине разматра могућност позивања на сведочење заменице државног секретара САД за политичка питања Викторије Нуланд и сина америчког председника Хантера Бајдена, изјавила је потпредседница Државне думе Русије Ирина Јарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Председник руске Думе Вјачеслав Володин раније је наложио да се међу приоритетима размотри могућност позивања америчких званичника на објашњења, који, према званичним информацијама које су саопштили и страни, и руски извори, имају сазнања и однос према том проблему. Стога је данас издат налог комисије да почне да се ради на питањима могућности позивања Нуландове и Бајдена-млађег“, саопштила је копредседавајућа руске комисије.

С тим у вези, Јарова је након првог састанка парламентарне комисије за истраживање активности биолошких лабораторија у Украјини упозорила да ће испитивања у биолабораторијама које спроводи украјинска страна бити оцењене као претње по Русију, саму Европу, као и светску заједницу.
Према њеним речима, формиране су четири радне групе, комисија ће детаљно проучити сва документа које је представило Министарство одбране Русије и дати процену.
Резултат рада комисије биће извештај влади, председнику, међународним организацијама и формираће се досије, објаснила је она.
По завршетку парламентарне истраге у вези са радом биолабораторија у Украјини, Русија ће моћи да на платформи УН покрене разматрање иницијатива усмерених на заштиту мира и безбедности. То је, како каже, јединствена могућност.

О америчким биолабораторијама у Украјини

Министарство одбране Русије раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса.
На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона, саопштио је раније начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов. Све за наставак америчког војно-биолошког програма већ је склоњено из Украјине након почетка специјалне војне операције Русије, објаснио је он.
Према саопштењу Кирилова, инвестициони фонд Хантера Бајдена учествовао је у финансирању војно-биолошког програма Пентагона у Украјини.
Са своје стране, заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд признала је да у Украјини постоје објекти за биолошка истраживања, те да тренутно Кијев и Вашингтон раде на томе да материјали који су прикупљени не доспеју у руке руских снага.
Тајни програм Пентагона на границама Русије био је тема емисије „Нови Спутњик поредак“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала