- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Повратак Доњецке Народне Републике у састав Украјине није могућ, то питање није актуелно

© Sputnik / Сергеј Аверин / Уђи у базу фотографијаДоњецка Народна Република
Доњецка Народна Република - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Након што је неколико држава признало независност Доњецке Народне Републике (ДНР), њен повратак у састав Украјине није могућ, изјавио је портпарол Народне милиције ДНР Едуард Басурин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према његовим речима, питање повратка ДНР у састав Украјине „није актуелно“.
„Након што нас је већ признало неколико држава, шест или седам, а пре свега Русија, повратак ове републике (ДНР) у састав Украјине више није могућ“, објаснио је Басурин.
Он је прокоментарисао и да украјинским снагама безбедности неће бити омогућен коридор за напуштање Маријупоља.

„Њима је то већ било предложено, али су одбили. Зато се сматра да више нису милитанти, него злочинци. То је из разлога што су убијали цивиле. Да, гарантујемо да ћемо их поштедети, али не мислим да ћемо их пустити“, истакао је Басурин.

Званичник је такође појаснио да ће страни плаћеници који су заробљени у Доњецкој Народној Републици одговарати пред судом.
„Са њима ће се поступати као са ратним заробљеницима. Биће хапшени и биће им суђено“, нагласио је Басурин.
Председник Русије Владимир Путин потписао је 21. фебруара одлуку о признавању Доњецке и Луганске Народне Републике. Поред Абхазије и Јужне Осетије која је то улинила још 2014. године, како је раније изјавио лидер ДНР Денис Пушилин, земље Латинске Америке, конкретно, Венецуела, Куба и Никарагва, као и Сирија намеравају да признају независност република Донбаса.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Министарство одбране Русије: Украјински екстремисти држе као таоце више од четири милиона људи
Тенк Т-72 оружаних снага ДНР у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
„Летећи одреди смрти“ застрашују цивиле: Становници Харкова таоци украјинских екстремиста
Верници Украјинске православне цркве - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Украјини прети међуверски сукоб са непредвидивим последицама: Безбожници ће доживети пораз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала