- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија и Индија припремиле алтернативу СВИФТ-у?

© Depositphotos.com / FuntapЛого платног система СВИФТ
Лого платног система СВИФТ - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Индија и Русија завршиле су са радом на међубанкарској платформи за размену порука која ће заменити међународни платни систем СВИФТ пише индијски лист „Економик тајмс“, позивајући се на сопствене изворе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руска државна развојна банка (ВЕБ) и Резервна банка Индије (централна банка земље) вероватно су завршиле са радом на алтернативној трансакцијској платформи за олакшавање билатералне трговине након што су западне санкције блокирале Москви приступ коришћењу платформи СВИФТ која се у свету користи“, наводи се у саопштењу.
Према писању листа, план је да се нови платни систем оснује у седишту Резервне банке Индији и ВЕБ-у.
Предвиђа се да ће систем прорадити током недеље и да ће моћи да осигура „несметан пренос увозних или извозних докумената за трансакције у рупијама и рубљама“, додаје „Економик тајмс“.
Истовремено, индијски медиј наводи да ће се почетком априла састати представници руске Центране банке са индијским колегама како би створили правну базу која ће помоћи да се подржи билатерална трговина и банкарске операције, упркос санкцијама против Москве.
Француски министар финансија Бруно Ле Мер изјавио је 1. марта да ће Европска унија водити глобални економски и финансијски рат против Русије.
Удружење за међународне међубанкарске финансијске телекомуникације (СВИФТ) је међународни међубанкарски систем за пренос информација и обављање плаћања, на који је повезано више од 11 хиљада највећих организација у готово свим земљама света.
Кинеска Жешанг банка у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Кинеске банке се прикључују руском аналогу СВИФТ-а
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала