- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турски министар: Ускоро могућ сусрет Лаврова и Кулебе

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаТурски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу на заседању Савета министара спољних послова земаља-чланица Организације за црноморску економску сарадњу у Сочију.
Турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу на заседању Савета министара спољних послова земаља-чланица Организације за црноморску економску сарадњу у Сочију. - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу изјавио је да је нови сусрет министара спољних послова Русије и Украјине, Сергеја Лаврова и Дмитрија Кулебе, могућ у наредне две недеље.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„Судећи по томе какве смо разговоре имали ‘у пролазу’током преговора делегација две земље у Истанбулу и судећи по нашим разговорима са двема странама, тај сусрет могућ је у наредне две недеље“, рекао је Чавушоглу за ТВ „Хабер“.

Он је додао да је јуче телефоном разговарао са Лавровом и Кулебом о томе.
„Радимо на организацији сусрета министара спољних послова Русије и Украјине. Јуче сам о томе разговарао са Лавровом и Кулебом“, навео је турски министар.
Министри су 10. марта разговарали у Анталији.
Подсетимо пре два дана су у Истанбулу одржани преговори делегација две земље.
Како је рекао шеф руске делегације, Украјина је у суштини прихватила принципијелне захтеве Русије.
"Јуче су кијевске власти први пут у последњих неколико года изразиле спремност да се договоре са Русијом. Они су нам предали написане на папиру принципе потенцијалног будућег споразума који предвиђа: одустајање од ступања у НАТО, неблоковски статус Украјине, одустајање од нуклеарног оружја и другог оружја масовног уништења", саопштио је он.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Лавров: Демилитаризацију Украјине спровешћемо до краја, договор о прекиду ватре није ни био у плану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала