- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

В.д. председника Скупштине Црне Горе: Абазовић да врати мандат, јасно да нема ни 41 посланика

© Sputnik / Бобан НововићЗдравко Кривокапић и Дритан Абазовић у Скупштини Црне Горе
Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
В.д. председника Скупштине Црне Горе Страхиња Булајић позвао је мандатара Дритана Абазовића да врати мандат, како би се, како је казао, прекинула двомесечна агонија државе од оних који су се определили за прекрајање изборне воље, и створиле претпоставке за формирање широке техничке Владе која би требало да припреми опште изборе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У свом обраћању јавности, које преноси РТЦГ, Булајић напомиње да је након готово два месеца откад је Влади Здравка Кривокапића изгласано неповерење у Скупштини Црне Горе, постало јасно да је једина извесност са којом се суочава мандатар Абазовић убедљива мањина која није довољна ни за заказивање Скупштине и која свакодневно Црну Гору гура у нове друштвено политичке нестабилности.
Како је истакао, у овом периоду јавност је била сведок непримерене и неутемељене кампање која се водила против њега и Демократског фронта, не би ли их оптужили за опструкцију и заробљавање државе, управо они који су се одлучили на прекрајање изборне воље од 30. августа 2020. године.
„Овај период од два месеца је показао да се опструкција и неспособност у ствари налазе код оних који су црногорској јавности обећали да располажу са подршком од четрдесет девет посланика. Међутим, једина извесност са којом се суочава мандатар Абазовић је убедљива мањина која није довољна ни за заказивање Скупштине и која свакодневно Црну Гору гура у нове друштвено политичке нестабилности. Данас, у Скупштини Црне Горе, не постоји ни један захтев потписан од стране обећаних 49, али ни неопходних 41-ог посланика који би гласали за избор Владе мандатара Абазовића, већ огољена и негативна медијска кампања усмерена против мене, с циљем да се једини кривци за овај институционални хаос спасу одговорности због проневереног обећања и издају изборне воље“, наглашава Булајић.
Булајић је нагласио да Црна Гора више не може да чека ни један нови дан политичких калкулација мандатара Абазовића и пројектованих партнера који су планирали коалициони однос са ДПС–ом.
„Управо због оваквог неодговорног понашања суочени смо са чињеницом да оборена Влада премијера Кривокапића и Дритана Абазовића без легитимитета Скупштине и даље функционише. Црној Гори је потребна Влада са пуним капацитетом и легитимитетом. Због свега тога и позивам да се овакав суноврат државе одмах заустави, и да кренемо у другом правцу“, казао је Булајић.
Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РЕГИОН
Медојевић: Црној Гори потребна влада националног јединства
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РЕГИОН
СНП остаје при своме — у новој влади нема мјеста за СДП, СД и ДПС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала