- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наставља се „епизода“ или Путин или Вимблдон

© AP Photo / Eduardo VerdugoРуски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку
Руски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
Пратите нас
Велика Британија неће дозволити тенисеру Данилу Медведеву да игра на Вимблдону ако се писмено не огради од руске државе, пише „Сан“ позивајући се на изјаву британског министра спорта Најџела Хадлстона.
Осим тога, сви спортисти из Русије и Белорусије неће моћи да носе боје своје земље, већ ће се такмичити под неутралном заставом, што је потврда ранијих изјава британског званичника.
„Поднели смо захтев званичним телима о томе да индивидуални спортисти (Руси или Белоруси) који желе да се баве спортом у Уједињеном Краљевству играју као независни и неутрални, али да то буде искрено“, рекао је Хадлстон и додао:
„Желимо да добијемо писмену потврду тога да они не добијају новац од Путина, Русије или Белорусије. И да неће јавно пружати подршку Путину, Русији или Белорусији“.
Вимблдон се ове године игра од 27. јуна до 10. јула, а титулу брани Новак Ђоковић, док Медведев брани четврто коло.
Од осталих руских и белоруских тенисера и тенисерки који ће готово сигурно учествовати на Вимблдону ту су: Андреј Рубљов, Карен Хачанов, Аслан Карацев, Илија Ивашка, Арина Сабаленка, Анастасја Пављученкова, Викторија Азаренка, Вероника Кудерметова, Дарја Касаткина, Људмила Самсонова, Екатарина Александрова, Александра Саснович, Ана Калинскаја...
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Први човек ВТА Стив Сајмон - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
СПОРТ
Сајмон осудио план Британаца у случају „Путин или Вимблдон“
Хрватска тенисерка Петра Марчинко прославља освајање јуниорског Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
СПОРТ
Ново тениско чудо долази из Хрватске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала