- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајденова портпаролка Џен Псаки напушта Белу кућу

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографија Џенифер Псаки, портпарол Беле куће
 Џенифер Псаки, портпарол Беле куће - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Секретарка за штампу Беле куће Џен Псаки планира да напусти Бајденову администрацију у наредним недељама и оде на Ем-Ес-Ен-Би-Си, изјавиле су у петак за Си-Ен-Ен две особе упознате са ситуацијом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Псакијева није званично потписала уговор са кабловском информативном мрежом, али су преговори у поодмаклој фази, наводе амерички медији.
Аксиос наводи да ће Џен Псаки бити водитељкa емисије за Ен-Би-Сијеву (NBC) стриминг платформу Пикок (Peacock). Такође ће се појављивати у емисијама Ем-Ес-Ен-Би-Сија (MSNBC). Тај медиј је одбио да коментарише наводни "трансфер".
Неименовани званичник Беле куће одбио је да потврди будуће планове Псакијеве, али је рекао да "Џен напорно ради сваки дан у име председника да би пружила одговоре на питања и ту је њен фокус".
Бела кућа је одбила да коментарише ко би могао да је замени, али ће заменица секретара за штампу Карин Жан Пјер скоро сигурно бити разматрана. Директорка за комуникације Беле куће Кејт Бедингфилд, која је дебитовала на брифингу за штампу ове недеље, такође се помиње међу кандидатима.
Више телевизијских мрежа изразило је интересовање за ангажовање Псакијеве, према једном од извора Си-Ен-Ена.
Очекује се да ће Псакијева, која није одмах одговорила на захтев за коментар, остати на месту секретара за штампу до 30. априла.
Када оде из Беле куће, Псакијева ће постати други високи званичник за комуникације у Ем-Ес-Ен-Би-Сију. Симон Сандерс, која је била виши портпарол потпредседнице Камале Харис, напустила је Белу кућу раније ове године и почеће да води емисију на тој телевизији у мају.
Псакијева је била секретарка за штампу откако је председник Џозеф Бајден први пут преузео дужност у јануару 2021. Претходно је била политичка коментаторка Си-Ен-Ена, а пре тога је радила у Обаминој администрацији као директорка комуникација Беле куће и портпаролка Стејт департмента.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала