- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Члан посаде погинуо, двоје повређених у паду авиона америчке морнарице

© Flickr / aceebeeАвион америчке морнарице Е-2Д „Хоук ај“ (E-2D Hawkeye)
Авион америчке морнарице Е-2Д „Хоук ај“ (E-2D Hawkeye) - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Један члан посаде је погинуо, а још два су повређена у паду авиона у среду увече у близини острва Валопс и Чинкотиг у Вирџинији, на источној обали САД, потврдила је база америчке морнарице у Атлантику у меморандуму од 30. марта.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како се наводи у саопштењу, државна полиција Мериленда спасила је два члана посаде са места пада авиона и пребацила их на острво Валопс на лечење. Наводи се да су обе особе задобиле повреде које нису опасне по живот, а касније су послате у болницу „Тидал“ у Солсберију, Мериленд. Имена повређених нису објављена.
Ватрогасна служба округа Вустер пронашла је трећег, преминулог члана посаде.
Припадници одељења за јавну безбедност округа Асомак, Комисије за поморске ресурсе Вирџиније, ватрогасци и особље обалске страже дошли су на лице места. Хитној помоћи помогли су ронилачки тимови из Оушн Ситија и Солсберија у Мериленду.
Службеник за односе са јавношћу морнаричке базе Атлантик поручник Роб Мајерс потврдио је да је авион Е-2Д „Хоук ај“ (E-2D Hawkeye) америчке морнарице изводио рутинску вежбу када је пао северно од острва Чинкотиг у Вирџинији око 19:30 по локалном времену у среду.
Он је навео да је авион вредан 80 милиона долара ваздушне десантне ескадриле источне обале полетео са поморске станице Норфолк и био на путу за острво Валопс када се срушио.
Истрага је у току.
Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2020
Срушио се још један амерички скупоцени борбени авион, други на истом месту за пет дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала