- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Нова схема за гас не значи тренутни прекид испорука

© Sputnik / Виталий БелоусовМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Указ председника Русије о преласку на плаћање руског гаса у рубљама не односи се на већ испоручени гас а нова схема не значи тренутни прекид испорука, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Уплате за гас који се сада испоручује могу се извршити до краја априла, чак и почетком маја, додао је он.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ситуација је следећа. Јуче је било много питања да ли то значи да ће се од 1. априла обуставити гас. Не то не значи то. Плаћање у рубљама је за испоруке које сада иду не мора да се изврши данас. Она мора да се изврши у другој половини месеца, пред крај месеца, или чак почетком маја“, прецизирао је он.
Портпарол Кремља је нагласио да је продавац „Гаспром“ и да је за све нијансе, питања, потребно обратити се њима.
Он је додао да је председник Владимир Путин у општим цртама описао нову схему плаћања.

Отимачина руске имовине

На Западу је у току бандитска отимачина руске имовине, па и приватне, рекао је Песков.
„Видимо снажан курс су правцу отимања имовине, апсолутно законите имовине. Бандитска отимачина имовине која је у току, заплена средстава на рачунима, приватне својине и друго. Такође видимо бандитске активности према нашим резервама о чему је посебно говорио председник Путин. То је такође незаконито, а ако се томе додају планови о национализацији, онда то не слути на добро “, рекао је он.
Подсетимо, медији су објавили да Министарство економије Немачке размишља о национализацији ћерки компаније „Гаспрома“ и „Росњефт“.

О курсу рубље

Песков је рекао и да се у Кремљу не слажу са оценом Беле куће да курс рубље није показатељ ситуације у руској привреди.
Он је прокоментарисао изјаву директора за комуникације Беле куће кејт Бедингфилд да руске власти на вештачки начин јачају курс рубље.
„Не слажемо се са тим, курс рубље јесте показатељ према којем се може оријентисати“, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала