- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Диктат и уцене неће утицати на односе Индије и Русије /видео/

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров и Сабраманјам Џаишанкар
Сергеј Лавров и Сабраманјам Џаишанкар - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Америчке претње и притисци на Индију неће утицати на односе са Русијом, јер партнерство Русије и Индије не зависи од незаконитих покушаја диктата и уцене, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров током боравка у Њу Делхију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров посетио је Индију, где се срео са више званичника, међу којима је и премијер Нарендра Моди.
На питање новинара да ли ће притисци САД на Индију утицати на односе Њу Делхија и Москве и нашкодити том партнерству, Лавров је одговорио како је сигуран да неће.
„Партнерство Русије и Индије не зависи од конјуктурних принципа, поготово од незаконитих метода диктата и уцене. Знате да је према земљама попут Русије, Кине, Индије и многих других потпуно бесмислено користити овакву врсту политике. То само значи да људи који предлажу и реализују такву политику и још је намећу осталима, не разумеју добро националне идентитете тих земаља са којима покушавају да разговарају језиком уцена и ултиматума“, рекао је Лавров.
Он је подсетио да Русија иде ка замени евра и долара националним валутама у трговини са земљама као што су Индија или Кина већ неколико година.
Састанак Лаврова са индијским министром спољних послова Сабраманјамом Џаишанкаром одржан је иза затворених врата, али су новинари успели да виде део састанка током уводних коментара министара.
„Наши билатерални односи наставили су да расту на многим пољима и диверсификовали смо нашу сарадњу ширећи агенду“, рекао је Сабраманјан, додајући да се састанак одржава у компликованом међународном окружењу.
Подсетимо, недавно је заменик саветника за националну безбедност САД Далип Синг рекао како „Вашингтон не жели да види убрзање у индијском увозу енергије и друге робе из Русије“, те да ће „земље које покушају да заобиђу санкције против Москве сносити последице“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала