- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Салах једва побегао од навијача и ласера – ружне сцене у Сенегалу

© AP Photo / Stefan KleinowitzМохамед Салах
Мохамед Салах - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Мохамед Салах био је трагичар на утакмици Египта и Сенегала у баражу за Светско првенство у фудбалу након промашеног пенала, али се и даље прича под којим околностима шутирао. Салахов саиграч из Ливерпула овога пута био је на другој страни, а верује да је његов тим победио јер је „имао среће“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Након бараж утакмице за Светско првенство у фудбалу које се одржава у Катару, фудбалери Сенегала обезбедили су место на Мундијалу јер су надиграли Египат преводђен Мохамедом Салахом.
Победника су одлучивали пенали јер је резулатат био 1:1, а на велико изненађење први је непрецизан био Салах, ипак Египћанин има оправдање за промашај.
Док се Салах припремао за шут у њега су били уперени ласери који су онемогућавали да уопште разазна где шутира.
Занимљиво да је његов саиграч из Ливерпула, Садио Мане након победе Сенегала истакао да је имао више среће од Салаха који због навијача није био у могућности да изведе пенал како је желео.
Претходно је Египат поражен од Сенегала и у финалу Афричког купа нација.
„Ја сам победио два пута, он је два пута изгубио, мислим да сам имао више среће“, истакао је Мане.
Јаки зелени ласери који су се рефлектовали на Салаховом лицу нису били једина непријатност са којом се Египћанин суочио.
Након меча Салаха је са терена морало да одведе обезбеђење које му је покривало и главу јер су противнички навијачи немилосрдно гађали са свих страна.
Египћани су се већ жалили на организацију и навијаче због којих су били изложени како наводе расизму, а највише Мохамед Салах.
„Репрезентација Египта је била изложена расизму са увредљивим знацима на трибинама против египатских играча уопште, а посебно против Мохамеда Салаха. Аутобуси египатске репрезентације такође су били изложени нападима који су довели до разбијених прозора и повреда“, наводи се у саопштењу.
Драган Стојковић Пикси и Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
СПОРТ
Хрват срео Пиксија и поручио му: Само да не играмо са Србијом
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
СПОРТ
ФИФА није разматрала искључење Русије
Барселона - Реал Мадрид жене - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
СПОРТ
Историја у „Ел класику“ – даме обориле рекорд стар преко две деценије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала