- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ОМВ: Одрицање од руског гаса није могуће – последице ће бити огромне

© AP Photo / Hans PunzЗграда аустријског нафтног гиганта ОМВ АГ
Зграда аустријског нафтног гиганта ОМВ АГ - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Одрицање од руског гаса није могуће, осим ако нисмо спремни да живимо са огромним последицама, изјавио је директор аустријске компаније ОМВ Алфред Штерн, коментаришући позив на ембарго на гас из Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Није могуће одрећи се руског гаса, осим ако нисмо спремни да се помиримо са великим последицама. Неке би земље могле да то ураде, али у Аустрији то није могуће ове године. У тешкој смо ситуацији, не можемо да се једноставно одрекнемо руског гаса“, рекао је Шерн за аустријски лист „Пресе“.

С обзиром да Аустрија нема излаз на море, она нема ни приступ течном гасу, навео је он.
„Било каква диверсификација би значила повећање инвестиција у веома скупу инфраструктуру како би се дошло до скупљег гаса. Одрицање од руског гаса има своју цену и мора да нам то буде јасно“, додао је он.
Коментаришући захтев Русије да се од 1. априла руски гас плаћа у рубљама он је навео да компанија нема уговор са владом већ са „Гаспромом“.
„Чекамо информацију од ‘Гаспрома’. Тренутно је наш уговор у еврима и нема основа за другачије плаћање“, закључио је он.
Подсетимо, као одговор на западне санкције против Русије, уведене због специјалне операције Русије у Украјини, Владимир Путин је 23. марта донео одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама. Он је наложио Централној банци, компанији „Гаспром“ и Влади да организују трансфер плаћања за гас у рубљама за Европску унију и остале земље које су увеле санкције Русији. Путин је истакао да ће Русија наставити да испоручује гас у количинама и по ценама према постојећим уговорима.
Нафтна пумпа у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
РУСИЈА
Аустрија: Противимо се ембаргу на руски гас и нафту, то ће ослабити Запад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала