- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Орбан о одрицању од руског гаса : Није довољно само „обући џемпер“, то је крах за економију

© Sputnik / Лола ЂорђевићМађарски премијер Виктор Орбан
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Мађарска нема намеру да се одрекне руских енергената јер је то услов за функционисање економије у земљи и од неће бити од помоћи да се само „обуче џемпер“, као што предлажу на Западу, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Реч није о томе да је потребно да обучемо џемпер и мало заврнемо грејање, како сматрају неки на Западу или да платимо неколико форинти више за гас или на пумпама. Већ је реч о томе да ако из Русије нема енергената, онда их нема ни у Мађарској. То је питање функционисања или нефункционисања економије“, рекао је Орбан за мађарски радио „Кошут“.
Према његовим речима, многе европске државе немају излаз на море и то не представља њихов избор, тако да није реално да се руски гас замени америчким течним гасом.

„Нама не одговара да постоји јефтина руска енергија, гас, да га ми искључујемо и уместо тога узимамо скуп амерички гас. То је дивна идеја сама по себи, али не знам како течни природни гас, који се бродом превози морем, може да дође до Мађарске. Сматрам да је то апсурдно“, навео је он.

Раније је Орбан изјавио да Мађарска неће уводити санкције на руски гас или нафту, јер би то довело до проблема у мађарској економији.
Премијер Мађарске Виктор Орбан на самиту ЕУ у Салцбургу - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СВЕТ
Орбан: ЕУ неће уводити санкције на руски гас или нафту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала