- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пекинг: Запад је требало да расформира НАТО

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаБатаљон НАТО
Батаљон НАТО - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Западне земље требало је да расформирају Северноатлантски савез после распада СССР-а, изјавио је портпарол Министарства иностраних послова Кине Џао Лиђијан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Као производ хладног рата, НАТО је требало да буде расформиран након распада СССР-а“, рекао је он.

Портпарол Министарства иностраних послова Кине је навео и да се Кина придржава независне позиције по питању украјинске кризе. Он је на овај начин коментарисао саопштење о планираним притисцима политичара Европске уније на Кину током предстојећег самита Европска унија-Кина.
„Што се тиче Украјине, Кина се придржава независне мирне спољне политике и доноси сопствене одлуке“, рекао је дипломата.
Председник Европске комисије Урсула фон дер Лајен је пред виртуелни самит са Кином изјавила да ће било каква подршка Пекинга Русији током специјалне руске војне операције у Украјини нанети озбиљну штету репутацији Кине у Европи.
Лидери Европске уније и Кине ће данас одржати самит у формату видео конференције, на коме ће главна тема бити ситуација у Украјини. На самиту ће учествовати шеф Европског савета Шарл Мишел, председник Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Кине Си Ђинпинг и премијер Кине Ли Кећијанг.

Санкције не решавају проблеме, већ стварају нове

Кина иступа против једностраних санкција јер оне не могу да реше проблеме, већ само стварају нове, изјавио је портпарол Министарства иностраних послова Кине коментаришући санкционе ризике за кинеске технолошке компаније.
Он је навео да се „за сада није упознао“ са одређеним медијским објавама, али је подвукао да је Кина против једностраних санкција које нису засноване на међународном праву и које уплићу и треће земље.
„Више пута смо говорили да санкције, као и рат, не решавају проблеме, већ стварају нове“, рекао је дипломата.
Он је посаветовао политичарима САД да се ослободе „лоше навике“ да прете санкцијама по разним питањима и да учине нешто конкретно како би се решила криза у Украјини.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Захарова: Запад не може да застраши Кину - слабо зна њену историју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала