- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пет тачака штетних по интересе Српске: Додик тражи посебну седницу Скупштине РС

© YouTube/BN TV INFO / printscreenСедница парламента Републике Српске
Седница парламента Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик послао је Народној скупштини Републике Српске захтев за одржавање посебне седнице, на којој би било пет тачака за које Додик сматра да су штетне по виталне интересе Српске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Додик је послао захтев Скупштини РС да размотри тачке које је 31. марта Председништво БиХ усвојило без консензуса, објавила је РТРС.
Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је оценио одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумевању између Централне изборне комисије БиХ и ОЕБС-а у БиХ.
Додик је навео да је веома штетна по виталне интересе Српске и одлука о одобравању закључивања меморандума о разумевању у вези са изборном сарадњом између ЦИК-а БиХ и Државне изборне канцеларије Мађарске.
Додик је навео да је по виталне интересе Српске веома штетна и одлука о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању компјутерске и информационе писмености ICILS 2023.
Веома штетном по виталне интересе Српске Додик је прогласио и одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању трендова у знању математике и природних наука TIMSS 2023.
Додик је прогласио као веома штетну по виталне интересе Републике Српске одлуку о одобравању закључивања споразума о учешћу БиХ у међународном истраживању о учењу и подучавању TALIS 2024, која је усвојена на јучерашњој седници Председништва без консензуса, те позвао посланике Народне скупштине да се о томе изјасне.
 Милорад  Додик - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РЕГИОН
Додик напустио део седнице Председништва БиХ због Турковићеве /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала