- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ваздушни удар украјинских хеликоптера - пожар у складишту нафте у руском граду у близини границе

© Twitter / Oilnews BRSM-Nafta Пожар у складишту нафте илустрација
BRSM-Nafta Пожар у складишту нафте илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао је да је пожар у складишту нафте изазван ваздушним ударима два украјинска војна хеликоптера.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Пожар у складишту нафте настао је као последица ваздушног удара два хеликоптера оружаних снага Украјине, који су на малој висини ушли на територију Русије. Жртава нема“, написао је Гладков на свом Телеграм каналу.
„Пожар је захватио складиште нафте у граду Белгороду. Све службе хитне помоћи су упућене на лице места. Предузимају се мере за сузбијање пожара“, рекао је Гладков.
Гувернер је додао да се становници три улице премештају на безбедно место.
Служба за ванредне ситуације из Белгорода је саопштила да гори осам нафтних резервоара од којих је сваки запремине по 2.000 кубних метара, постоји опасност да ће пожар прећи и на још осма резервоара.
У гашењу пожара учествује више од 200 људи и 59 јединица технике, а укључен је и воз за гашење пожара са станице Белгород.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала