- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реакције на жреб: Тадић жели реванш, Бјековић једва чека Швајцарску

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрпски репрезентативац Душан Тадић
Српски репрезентативац Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Душан Тадић, капитен репрезентације Србије, рекао да су утакмице против Бразила и Швајцарске, на Мундијалу у Катару, прилика за реванш, с обзиром на поразе у Русији пре четири године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Заиста чудна ситуација, слична група као у Русији пре 4 године. Тада нисмо успели да прођемо у осмину финала, сада имамо прилику за поправни. Неће бити лако, али верујем да можемо да освојимо једно од прва два места. Бразил је у сваком случају најзвучније име, Швајцарска традиционално незгодан противник, али и то је лепа прилика да им се реванширамо за пораз у Калињинграду. Што се тиче Камеруна, реч је о типичној афричкој репрезентацији која је физички много јака и увек могу да направе проблеме. Верујемо у себе и идемо у Катар са циљем да направимо нови подвиг“, рекао је Тадић.
Жреб у Дохи желео је да се Србија на Мундијалу у Катару састане са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.
Поводом тога огласили су се и из Фудбалског савеза Србије – заменик председника Ненад Бјековић и директор А селекције Стеван Стојановић.
„Добили смо атрактивну групу, сличну као у Русији. Верујем да ћемо да наставимо такмичење и после групне фазе. Добро је што меч са Бразилом играмо на стадиону где ће се играти финале. То је привилегија. Једва чекам меч са Швајцарском и реванш. Верујем у наш састав, селектора, нисам био оптререћен жребом. Велики сам оптимиста“, рекао је Бјековић.
Очекивања је изнео и Стојановић.
„Задовољни смо. Нешто слично је било у Русији где смо за ривале имали Бразил и Швајцарску, само сада уместо Костарике имамо Камерун. Они су играли полуфинале Афричког купа, имају квалитет. Видећемо, све је могуће, мислим да имамо добре шансе да прођемо групу. Добро је што први меч играмо са Бразилом и то на стадиону где ће се играти финале Првенства света. Шансу тражимо у дуелима са Швајцарском и Камеруном, али желимо много и против Бразила. Морам да похвалим организацију, све је заиста фантастично. Очекује нас веома лепо Првенство света“, рекао је Стеван Стојановић.
Бразил моћан, против Швајцарске је више од спорта, а Камерун – непознаница
Тешка група и невероватна случајност за Србију на Светском првенству!
Отварамо против Бразила, са Швајцарском на крају – ово су кључни датуми Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала