- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Војска ЛНР наставља офанзиву, елиминисано око 40 припадника украјинских снага безбедности

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадник Народне милиције ЛНР
Припадник Народне милиције ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
Пратите нас
Војне јединице Луганске Народне Републике настављају офанзиву, стигле су до предграђа насеља Кремена и Метелкино, а у борбама је преко ноћи елиминисано око 40 украјинских екстремиста, два оклопна возила и артиљеријска батерија, изјавио је генерал-мајор Игор Конашенков, портпарол руског Министарства одбране на редовном брифингу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Јединице Луганске Народне Републике наставиле су офанзиву, блокирале северну периферију насеља Кремена и источну периферију насеља Метелкино. Током ноћи ликвидирано је око 40 украјинских екстремиста, који су деловали у саставу 57. засебне моторизоване пешадијске бригаде, једну артиљеријску батерију, два оклопна возила и четири возила различите намене“, истакао је он.
Конашенков је такође истакао да су оружане снаге Русије високопрецизним ваздушним оружјем уништиле шест украјинских војних објеката, укључујући пет складишта муниције.
Генерал-мајор је још изјавио да су средства руске противваздушне одбране оборила украјински хелокоптер Ми-8, као и 8 дронова, укључујући један „Бајрактар“.
Поред тога, како је рекао, руска авијација је за дан уништила 52 украјинска војна објекта, укључујући 10 подручја на којима је била стационирана војна опрема.

„Оперативно-тактичка авијација уништила је 52 украјинска војна објекта. Од тога: три командна пункта, три вишецевна ракетна система, ваздухопловни ракетни систем ‘Бук-М1’, радар за осветљавање и навођење ваздухопловног ракетног система ‘С-300’, као и 10 подручја стациониране војне технике и 16 упоришта оружаних снага Украјине“, истакао је Конашенков.

Министарство одбране саопштило је 25. марта да је од краја фебруара република успоставила контролу над 93 одсто територије бивше Луганске области Украјине, у чијим је границама и проглашена њена независност. Тренутно се воде борбе за ослобођење Северодоњецко-Лисичанске урбане агломерације.
Руска гарда у Мелитопољу - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Оборена два украјинска хеликоптера са командантима батаљона "Азов"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала