- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ЛНР: Предало се 170 украјинских војника

© Sputnik / Александар Максименко / Уђи у базу фотографијаВојска Украјине
Војска Украјине - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Пратите нас
170 украјинских војника положило је оружје у Луганској Народној Републици, рекла је у интервјуу за РИА Новости Викторија Сердјукова, комесар за људска права ЛНР.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Заробљени украјински војници који се налазе на територији ЛНР не желе да се врате у војску, рекла је Сердјукова, комесар за људска права у ЛНР.
„Прво што су схватили, будући да су били овде на територији Луганске Народне Републике, било је да вести, као и директна наређења њихове команде већ осам година, најблаже речено, не одговарају реалност", рекла је она.
Према речима Сердјукове, у овом случају је реч о војницима редовне војске Украјине – официрима, војницима који су „положили заклетву народу Украјине, који су отишли у Донбас, под паролама заштите од агресора, али на крају, налазећи се на борбеним положајима, и сами признају да су пуцали на цивилно становништво, да су пуцали по наређењу своје команде на цивилну инфраструктуру“.
„Ово је случај да су људи својим очима видели и схватили да је сва пропаганда која траје већ осам година, која се сипа у уши, укључујући и војна лица, веома, веома далеко од стварности. У сваком случају, међу онима са којима сам разговарала није било ниједног који би рекао да ће након пуштања поново ступити у редове украјинске војске“, рекла је омбудсман ЛНР.
Руководство ЛНР је више пута најавило да ће „сви војници Украјине који су добровољно положили оружје, који су прешли на страну републике, на чијим рукама нема крви цивила, бити пуштени кућама у крај војне операције“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала