- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране: Руска ПВО оборила два украјинска хеликоптера Ми-24

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски хеликоптери током специјалне војне операције у Украјини
Руски хеликоптери током специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Пратите нас
Руска ПВО оборила је два ударна хеликоптера Украјине недалеко од Сумија, рекао је новинарима званични представник Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руска средства ПВО у области града Суми оборила су два украјинска хеликоптера Ми-24. Такође, уништене су и 24 беспилотне летелице“, рекао је Конашенков.

Конашенков је на редовном брифингу навео и да је руска авијација високо прецизним ракетама украјинске војне аеродроме у Полтави и Дњепропетровску.
Јединице ДНР заузеле су већи део места Новобахмутовки а у току су борбе са припадницима 25. украјинске ваздушно-десантне бригаде, додао је он.
У тој области је у току ноћи ликвидирано око 40 националиста, тенковски и два моторизована вода и минобацачка батерија.
Авијација и ракетне снаге су протекле ноћи уништиле 67 украјинских војних објеката.
Високо прецизним оружјем великог домета уништено је и складиште бензина и дизела у Кременчугској рафинерији одакле су се снабдевале украјинске снаге у централном и источном делу земље.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала