- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачка размишља о набавци система ПРО од САД или Израела: Немамо штит од руског „Искандера“

© Flickr / Times AsiРуски ракетни систем Искандер
Руски ракетни систем Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
Пратите нас
Генерални инспектор Оружаних снага Немачке Еберхард Цорн изјавио је да Немачка решава питање о куповини система противракетне одбране од САД или Израела како би се заштитила од могуће претње од стране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Израелци или Американци имају одговарајуће системе. Коме од та два дајемо предност? Да ли можемо да створимо заједнички систем у НАТО-у? Сада треба да одговоримо на та питања. Засад је јасно само једно: немамо ни времена ни новца да сами правимо те системе, јер ракетна претња већ постоји и позната је“, рекао је Цорн у интервјуу за лист „Велт ем зонтаг“.

Како је истакао, системи „Искандер“ из Калињинграда „могу погодити скоро све циљеве у Западној Европи“, а Немачка тренутно нема „одбрамбени штит“ од те претње.
Ракетни системи „Искандер“ имају домет до 500 километара и изузетну прецизност, као и велику мобилност. Ракете могу да понесу и конвенционалне и нуклеарне бојеве главе. Експерти посебно наглашавају немогућност пресретања ракета тог комплекса системима противракетне одбране.
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РУСИЈА
„Савезничка одлучност 2022“: Моћ „Искандера“ у 30 секунди /видео/
Заставе НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
СВЕТ
Пукотина на Западу: Сукоб НАТО-а и ЕУ око снага за брзо деловање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала