- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Инцидент у Хрватској: Скинута српска застава за зграде Савета српске националне мањине

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Србије
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Са зграде Савета српске националне мањине у хрватском граду Вараждину поновно је скинута српска застава, саопштила је у суботу Жупанијска организација СДП-а Вараждинске жупаније и оштро осудила „тај чин мржње“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Портпаролка Полицијске управе вараждинске Марина Коларић рекла је за Хину да је од петка поподне до суботе око 10 сати, када је примљена пријава, са зграде у центру Вараждина скинута застава једне националне мањине, док су друге заставе остављене, а криминалистичко истраживање се наставља.
О инциденту се изјаснила и посланица у хрватском парламенту и председница жупанијског СДП-а, Барбара Антолић Вупора, која је оштро осудила овај поновљени вандализам у Вараждину, граду који би, како је рекла, „требало да буде град толеранције, културе и мирног суживота свих грађана, укључујући и националне мањине“.
С обзиром на то да није реч о првом оваквом инциденту, већ је српска застава с исте зграде скинута и у новембру прошле године, Антолић Вупора је оценила да тиме неко делу грађана шаље поруку да у Вараждину нису добродошли.
„Уверена сам да се овакве ствари не би догађале да нашу децу од малих ногу кроз грађански одгој учимо толеранцији, али овај пример нажалост говори како је друштво у том погледу заказало“, навела је Антолић Вупора, пренео је Танјуг
Хрватска и српска застава - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СРБИЈА
Уништена застава српске заједнице у Вараждину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала