- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јапанци су изабрали српску звезду – по своме /фото/

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKФудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици
Фудбалери Србије славе гол против Мађарске на пријатељској утакмици - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси је током боравка у Јапану практично стекао статус цара. Јапанци га толико воле и поштују да су се одлучили да скицирају њега, а не Душана Влаховића, Душана Тадића или Александра Митровића када су у питању звезде репрезентација која су обезбедиле учешће на Мундијалу у Катару.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

И док су из сваке репрезентације осликали карикатуру по једне звезде, Јапанци су се када је Србија у питању, одлучили да то буде лик селектора.
То заправо и не чуди због поштовања које Драган Стојковић Пикси ужива у „земљи излазећег сунца“ где је чинио чуда у дресу Нагоје, првобитно као играч.
Подсетимо, Пикси је у периоду од 1994. до 2001. био је члан Нагоје Грампус, да би од 2008. до 2013. са клупе водио поменути тим.
Стојковић је оставио дубок траг у Јапану и одликован је Орденом излазећег сунца са златним зрацима. У питању је царско одликовање које се додељеује Јапанцима и страним држављанима за изузетан допринос у успостављању и унапређењу пријатељских односа ја Јапаном.
Пикси је 2015. године био међу 50 имена које су се нашле на поменутој листи, после чега је уследило одликовање. Такође, Пикси се појавио на полагању камеља темељца јапанске компаније „Тојо тајерс“ у Инђији крајем 2020. године.
Тако је на друштвеној мрежи Твитер осванула изузетно интересантна објава на којој су урађене карикатуре, по једна за сваку репрезентацију. За Бразил је, логично, изабран Нејмар, за Швајцарску је то Џердан Шаћири, док је код Камеруна звезда Чупо Мотинг, а за Србију је осликан лик Драгана Стојковића.
И Пикси се у том друштву нашао као једини селектор, не само у Групи Г у којој се налазе Орлови, већ од свих репрезентација које ће учествовати на Мундијалу у Катару крајем 2022. године.
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СПОРТ
Синиша се јавио из болнице: „Нећу смркнута лица, заједно се боримо“
 Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СПОРТ
Пикси је већ освојио Катар – узео је и сабљу у руке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала