Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх: Гласање је право, али и дужност

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх Порфирије гласа на бирачком месту у Београду
Патријарх Порфирије гласа на бирачком месту у Београду - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Патријарх Порфирије изразио је данас жељу да данашњи дан и цео изборни процес прођу у најбољем миру на корист народа и државе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Желим да изборни процес прође у највећем миру. Као што смо ми данас служили литургију где су били сабрани људи различитог узраста, статуса, погледа на свакодневни живот, али то није сметало да те различитости буду оквир у који свако уноси свој печат и доприноси општем добру“, рекао је патријарх након гласања у Основној школи „Краљ Петар Први“ у Београду.
Пожелео је да све прође у најбољем миру на корист народа и државе.
„Гласање не сматрам само правом него на неки начин и дужношћу, јер је гласање учествовање у политици, али у изворном смислу те речи, не у смислу супротстављања једног дела против другог, и могућности и дужности да учествујемо у заједничком делу за опште добро“, рекао је патријарх.
Поглавар Српске православне цркве подсећа да реч „политика“ долази од грчког глагола и значи начин живота који обухвата све сфере човековог делања.
„Политисмос значи култура и цивилизација - поглед на свет, и у том смислу сматрам да је важно да свако да свој допринос баш кроз гласање“, поручио је патријарх, преноси Танјуг.
Славље у штабу СНС - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
СРБИЈА
ЦЕСИД: Вучић побеђује у првом кругу, СНС води на парламентарним и београдским изборима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала