- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пентагон: Америчка војна помоћ Кијеву испоручује се редовно

© SERGEI SUPINSKYУкрајински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Војна помоћ из Сједињених Америчких Држава константно се испоручује Украјини, у последња 24 сата испоручен је део предвиђеног пакета од 800 милиона долара, изјавио је портпарол Пентагона Џон Кирби.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Испоруке стижу док говоримо, укључујући и у последња 24 сата“, рекао је Кирби за телевизију „Фокс“.
Према његовим речима, ради се о противтенковским ракетама, системима „Стингер“ и другим ставкама из пакета помоћи од 800 милиона долара који је одобрио амерички председник Џозеф Бајден.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу раније је приметио да је испорука смртоносног оружја Украјини од стране Запада неодговорна и да би његова неконтролисана дистрибуција могла да представља претњу европским државама. Испоруке оружја Украјини су грешка, повећавају жртве, али неће утицати на исход операције, истакао је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије Сергеј Рудској.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Оружје украјинске војске - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
СВЕТ
Бугарска испоручује оружје Украјини преко трећих земаља?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала