- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Потписан указ: У Доњецкој Народној Републици основан Државни комитет одбране

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаЛидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин
Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
У Доњецкој Народној Републици основан је Државни комитет одбране за координацију деловања државних органа ДНР у периоду борбених дејстава.
Лидер ДНР Денис Пушилин потписао је данас указ о оснивању комитета, који ступа на снагу од дана његовог званичног објављивања.
„Донео сам одлуку да се формира Државни комитет одбране ДНР“, наводи се у указу Пушилина објављеном на Телеграм каналу штаба територијалне одбране републике.

У складу са документом, међу циљевима и задацима комитета је и „координација деловања државних органа ДНР у условима уведеног ратног стања, укључујући у сфери одбране, државне безбедности и унутрашњих послова“.

Према речима лидера ДНР, комитет ће омогућити удруживање напора руководилаца свих грана власти, снага безбедности и служби за спасавање.

„Учешће руководилаца свих грана власти, као и снага безбедности и служби за спасавање омогућиће да се повећа ефикасност одлука, од чије брзине усвајања данас зависи судбина огромног броја људи“, нагласио је он.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Лидер ДНР Денис Пушилинй - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
РУСИЈА
Пушилин: На преговорима се не може веровати обећањима Украјине, ДНР може ући у састав Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала