- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „АвтоВаз“ припрема специјалну верзију „Ладе“

© Фото : Youtube/LADA/PrintscreenЛада нива бронто
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
Пратите нас
Након што је „Рено група“ објавила да престаје са радом у Русији саопштење је дала компанија „АвтоВаз“ у коме се говори о мерама које се предузимају у циљу стабилизације ситуације.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У односу на последње изјаве ‘Рено групе’, руководство компаније ‘АвтоВаз’ пажљиво прати ситуацију и у сталном је контакту са федералним и регионалним властима, као и са акционарима компаније. Трудимо се да испунимо све своје обавезе према запосленима, добављачима, дилерима и партнерима на територији Русије и на иностраним тржиштима“, наводи се у званичном саопштењу компаније.

Једна од мера за превазилажење кризе је померање корпоративног одмора од лета на период од 4. до 24. априла 2022.године, а поред тога ће бити уложен велики напор за обнову ланаца за снабдевање, саопштила је компанија.
У „АвтоВазу“ су истакли да активно раде на замени важних увозних компоненти и траже за њих алтернативна решења.
Поре тога, компанија припрема специјалну верзију модела „Лада“ који ће мање зависити од увозних компоненти, а ускоро ће почети и њихова продаја.
Лада нива бронто - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
СВЕТ
„Лада гранта“ на челу листе најјефтинијих аутомобила /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала