- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка прећуткује информације да је украјинска војска гранатирала кијевско предграђе Буча

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов изјавио је у интервјуу америчком издању „Њусвик“ да постоји могућност да је до цивилних жртава у кијевском предграђу Буча могло доћи услед гранатирања украјинске војске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У Сједињеним Америчким Државама свесно прећуткују чињеницу да су одмах после повлачења руске војске Оружане снаге Украјине гранатирале град Буча. Управо је то могло довести до погибије цивила“, рекао је Антонов.

Он је навео да је очигледно да „кијевски режим покушава да пребаци на Русију кривицу за све своје злочине“.
Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије. Руска војска је овај град напустила 30. марта, а сутрадан је градоначелник Буче Анатолиј Федорук потврдио да у граду нема ниједног руског војника, али није пријавио никакве жртве међу цивилима, а први „докази о злочинима“ појавили су се тек четвртог дана боравка Оружаних снага Украјине у граду.
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Циљ украјинске провокације у Бучи ─ спречавање мировних споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала