- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европска банка за обнову и развој забранила Русији приступ својим финансијама

© AP Photo / POOLЕвропска банка за обнову и развој
Европска банка за обнову и развој - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Савет Европске банке за обнову и развој донео је одлуку да се по хитном поступку Русији и Белорусији забрани приступ финансијама банака, наводи се у саопштењу финансијског института.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Савет Европске банке за обнову и развој одобрио је увођење оштрих санкција против те две земље након инвазије на Украјину. Доступ ресурсима Европске банке ће званично и по хитном поступку бити обустављен Руској Федерацији и Белорусији након ступања на снагу одговарајуће одлуке“, пише у саопштењу.

Та одлука означава да ни у једној држави не могу постојати пројекти са финансијским учешћем банака или активности у оквиру техничке сарадње. Поред тога, Европска банка за обнову и развој задржава право да заустави или потпуно укине средства за постојеће пројекте.
„Жалосно је да смо принуђени да предузимамо овакве кораке након толико година сарадње са обе државе. Међутим, рат у Украјини који је покренула Русија, нам није оставио много избора, осим да осудимо те поступке и то не само речима. Слична реакција је такође неопходна, како би обе земље јасно схватиле да су оне поткопале вредности које су важне не само за наш институт већ и за целокупну међународну јавност“, изјавио је председник Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо.
Европска банка за обнову и развој се тренутно усредсредила на пружање пакета подршке економској одрживости и сарадњи како би се обезбедила средства у износу од две милијарде евра за Украјину и друге државе у региону које су се суочиле са проблемом избеглица.
Криптовалуте биткоин, лајткоин и етереум - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2022
РУСИЈА
Биткоином против санкција: Може ли Русија трговати са Западом у криптовалутама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала