- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина шаље војску у Шангај

© AP Photo / Chen SiШангај
Шангај - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Кинеска народноослободилачка војска послала је више од 2.000 војних медицинара у Шангај како би помогли осталим здравственим радницима да тестирају целокупно становништво града због избијања новог таласа заразе корона вирусом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Војна појачања употпунила су тим од 10.000 медицинских стручњака из две суседне провинције и Пекинга који су недавно стигли у метрополу, преносе кинески државни медији.
Акција је описана као највећа реакција јавног здравља у земљи од првог избијања епидемије у Вухану крајем 2019. Тада је позвано више од 4.000 војних медицинара.
Власти Шангаја поставиле су амбициозан циљ да тестирају свих 26 милиона становника највећег кинеског града и главног финансијског центра.
Шангај је последњих недеља постао једно од највећих жаришта ковида у земљи, а власти су се у почетку одлучиле за делимична затварања у различитим деловима града. Међутим, како се чинило да мере које су на снази нису обуздале ширење вируса, Шангај је прошлог понедељка увео блокаду у две фазе, која је од тада проширена на ефективни карантин већине становника у њиховим домовима, преноси РТ.
Са 8.581 асимптоматским и 425 симптоматским случајем ковида пријављених 3. априла, епидемија би се вероватно сматрала релативно безначајном, да се догодила негде другде; међутим, стратегија кинеске владе, тзв. „динамичне нуле“, предвиђа оштре мере чак и ако је број случајева мали. Кључни принципи ове стратегије су тестирање, праћење и стављање у карантин свих позитивних случајева и њихових блиских контаката.
У недељу је становницима Шангаја речено да се сами тестирају и пријаве све позитивне резултате, а тестови на нуклеинске киселине планирани су за понедељак широм града.
Они који су позитивни на ковид смештени су у карантинске центре у Шангају. Градске власти су болнице, фискултурне сале, стамбене блокове, па чак и нови међународни изложбени центар у Шангају, претвориле у привремене карантинске објекте.
Истраживачи у америчкој војној лабораторији Форт Детрик - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
СВЕТ
Кина званично затражила истрагу да ли је вирус корона потекао из америчке лабораторије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала