- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Косачов: Браво, Србијо! Браво, Мађарска! Браво права и суверена Европо!

© Sputnik / Дејан СимићКонстантин Косачов
Константин Косачов - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
Пратите нас
Избори који су одржани у Србији и Мађарској, потврдили су суверенитет ових земаља, написао је на свом Телеграм каналу потпредседник Савета федерације Русије Константин Косачов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Истинске суверене државе Европе могу се набројати на прстима једне руке. Поред Русије, то су Белорусија, Јерменија, Турска и како су сјајно потврдили јучерашњи избори, Србија и Мађарска“, истакао је политичар.
Како је додао, на другој руци се са потешкоћом налазе Немачка, Француска и Италија.
По његовим речима, ово је резултат политике Сједињених Америчких Држава „уједињавања“ под заставом НАТО-а, која је деструктивна за послератну Европу.
„Браво, Србијо! Браво, Мађарска! Браво права и суверена Европо“, закључио је руски званичник.
У недељу је у Србији завршено гласање на председничким, парламентарним и локалним изборима. Александар Вучић, председнички кандидат коалиције "Александар Вучић - Заједно можемо све" прогласио је победу. Вучић је на конференцији за новинаре у штабу странке рекао да је на председничким изборима освојио 59,9 до 60,1 одсто гласова.
У недељу је у Мађарској завршено гласање на парламентарним изборима и референдуму. Председник Мађарске Виктор Орбан прогласио је победу на парламентарним изборима, након што је странка Фидес, чији је лидер, освојила више од половине гласова.
Избори у Србији - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
СРБИЈА
Београдски избори: ЦРТА и ЦеСИД објавили нове резултате
Предизборни митинг присталица Фидеса у Мађарској - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2022
РЕГИОН
Завршено гласање на изборима и референдуму у Мађарској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала